به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، بهنام اسماعیلی امروز با اشاره مشکل شپش در بین دانش آموزان گفت: هر ساله با شروع فصل سرما پدیکلوز یا شپش سر در مراکز تجمعی از جمله مدارس شیوع پیدا میکند.
رئیس اداره سلامت و تندرستی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری افزود: شپش در بین دانشآموزان در صورت عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی با خارش شدید سر ایجاد میشود.
وی ادامه داد: حس کلافگی و عصبی شدن با خارش شدید سر ایجاد شده و فرد را خسته، پریشان و بیخواب میکند که باعث افت تحصیلی در دانشآموز میشود.
اسماعیلی عنوان کرد: روشهای انتقال شپش به ۲ صورت مستقیم و غیرمستقیم است که در روش مستقیم انتقال از یک دانشآموز به دیگری است و در روش غیرمستقیم تماس فرد با اشیا آلوده مثل کلاه، روسری، مقنعه، شانه، حوله، صندلی و رختکن سالنهای ورزشی باعث انتقال شپش میشود.
وی اضافه کرد: برای مقابله با شپش در مدارس سه روش آموزش، بیماریابی و پیگیری جهت درمان افردا مبتلا انجام میشود.
رئیس اداره سلامت و تندرستی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در مدارس شهری آموزش توسط مراقبان سلامت و در مدارس روستایی توسط بهورزان خانههای بهداشت انجام میشود.
وی بیان کرد: دانشآموزان شهری و روستایی در هر فصل یک مرتبه باید معاینه شده و افراد مشکوک و مبتلا به مراکز جامع سلامت وخانههای بهداشت برای معاینه مجدد و دریافت شامپوی رایگان پرمترین ارجا داده میشوند تا نسبت به درمان آنها اقدام شود.
اسماعیلی تصریح کرد: توصیههای بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا شامل رعایت بهداشت فردی، استحمام منظم، عدم استفاده وسایل شخصی دیگران، اتو کردن لباسها است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: درصورت ابتلا، فرد باید جهت دریافت دارو به مراکز جامع سلامت مراجعه کرده و همچنین شستوشوی مرتب لباسها و ملافهها معاینه و کنترل سایر افردا خانواده از اقدامات ضروری برای درمان پدیکلوز است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد